Tagliatelletaart
home > hartige-taarten > Tagliatelletaart
Oven voorverwarmen op 200ºC.
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken in water met olie en zout.
Laten uitlekken.
Artisjok in stukjes snijden.
Deeg uitrollen tot cirkel van 30 cm .
Vorm ermee bekleden.
25 g kaas over bodem strooien.
Rest van kaas en artisjok door tagliatelle scheppen.
In vorm overdoen.
Eieren, melk, zout, peper en gorgonzola mengen en in vorm schenken.
Taart in oven in 30 minuten bakken, rand van vorm verwijderen en nog 5 min bakken.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g witte tagliatelle
200 g groene tagliatelle
1 eetl. olie
peper
zout
1 blik uitgelekte artisjokharten (uitgelekt 240 g)
7 plakjes bladerdeeg
50 g geraspte parmezaan
4 eieren
1 dl slagroom
100 g gorgonzola, verbrokkeld
quichevorm van 24 cm doorsnede