Dublinse garnalen
home > iers-koken > Dublinse garnalen
Garnalen pellen en schoonmaken, maar de staart eraan laten zitten. Bloem zeven boven een kom. Ei en melk mengen met bloem zodat een zacht deeg ontstaat. Voldoende bier toevoegen om beslag te maken. 30 min. laten staan. Olie in een diepe, zware pan verhitten. Garnalen door gekruide bloem halen en een voor een in het beslag leggen. Garnalen per keer ca. 2 min. frituren, tot ze goudbruin zijn (zie Let op). Met een zeef uit de pan halen, uit laten lekken en warm houden. De garnalen op een voorverwarmd bord met peterselie en citroenschijfjes serveren. LET OP: meel kruiden met zout en peper. Niet meer dan 6 garnalen per keer frituren, anders daalt de temperatuur van de olie en absorberen de garnalen te veel vet.
Ingrediënten voor 4 personen
12 grote garnalen, 140 g bloem, 1 ei, 3 eetl. melk, 3-6 eetl. bier, 2 eetl, gekruide bloem (zie Let op), olie om te frituren, citroenschijfjes en peterselie als garnering