Gammon in whiskeysaus

home > iers-koken > Gammon in whiskeysaus

Om omkrullen tijdens het bakken te voorkomen, de hoeken van het vlees insnijden. Boter verhitten en het vlees snel aan beide kanten bruin bakken. Het vlees uit de pan halen en warm houden. Uitjes fruiten, uit de pan halen en warm houden. Extra boter in de pan verhitten, appelschijfjes toevoegen en bakken tot ze zacht zijn. Uit de pan halen en warm houden. Suiker in de juspan strooien en verhitten tot alle suiker is opgelost. De whiskey erdoor roeren. Bloem toevoegen en 1 min. laten koken. Kippenbouillon erbij doen en roeren tot de saus glad is. De saus verhitten tot hij kookt en bindt. Kruiden met peper. De room pas vlak voor het serveren toevoegen. De stukken vlees in een schaal leggen en de saus erover gieten. De gefruite uitjes en de stukjes appel er bovenop leggen. Serveren met aardappelpuree en kool





Ingrediënten voor 4 personen

4 plakken gerookte ham, 1,5 cm dik, 15 g boter, 1 grote ui, gesnipperd, 15 g boter (extra), 2 groene appels, geschild, in plakjes van 5 mm, 1 eetl. bruine suiker, 2 eetl. Ierse whiskey, 1 eetl. bloem, 8 eetl. kippenbouillon, gemalen peper, 2 eetl. room