Gevulde varkenslapjes
home > iers-koken > Gevulde varkenslapjes
Vlees plat slaan en overtollig vet verwijderen. Boter smelten, uien en selderij toevoegen en bruin bakken. In een schaal het ui-selderijmengsel met het paneermeel mengen en peper naar smaak toevoegen. Dit mengsel op het midden van elk stuk vlees leggen en het vlees dubbelklappen. Het vlees in een hapjespan leggen. De extra boter verhitten en het vlees ermee bestrijken. Bouillon of water toevoegen, afdekken en ca. 30 min. op 180º C. braden, tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Bewaar de jus voor de saus.
Voor de saus: doe de appelmoes in een pannetje en voeg azijn, jus, suiker en peper (naar smaak) toe. Breng de saus aan de kook en giet hem over het vlees.
Let op: “vlinder”-varkensvlees is varkensvlees van de lende. Het vlees is ca. 2½ cm dik, nagenoeg doormidden gesneden en opengevouwen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 stukken “vlinder”-varkensvlees (zie let op:), 30 g boter, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 stengel selderij, fijngehakt, ¾ kop volkoren paneermeel, gemalen peper, 20 g gesmolten boter (extra), 2 eetl. bouillon of water
voor de saus: ½ kop appelmoes, 1 eetl. witte-wijnazijn, 1 theel. bruine suiker, gemalen peper