Soep van lamsvlees
home > iers-koken > Soep van lamsvlees
Vlees ontdoen van vet en pezen en in blokjes van 1 cm snijden. Vlees, water, groenten en gerst in een diepe, zware pan doen en aan de kook brengen. Met het deksel op de pan ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen. Verwijder het schuim dat aan de oppervlakte ontstaat. Voeg knoflook en peper toe, roer de peterselie erdoor en laat het geheel nog 1 uur, zonder deksel, sudderen. In warme soepkommen serveren en met peterselie garneren.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg lamsvlees, 2,5 l water, 3 preien, in dunne ringen, 3 wortels, in blokjes van 2 cm, 2 uien, in blokjes van 1 cm, 1 kop gerst, goed gewassen, 2 teentjes knoflook, geperst, gemalen peper, ¼ kop fijngehakte peterselie, 1 takje peterselie, als garnering