Aloo Gobi (gestoofde groenten)

home > indiaas-koken > Aloo Gobi (gestoofde groenten)

Bak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan.
Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de
achtergebleven olie ± 10 minuten. Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak
die ± 2 minuten mee. Voeg de rest van de specerijen, zout en 2 dl water toe.
Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke puree.
Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes ± 5 minuten bakken. Roer er 2
½ dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog ± 15 minuten stoven
en strooi er de koriander over.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g geschrapte krieltjes of aardappelen in gelijke stukjes
250 g bloemkool in roosjes
3 eetlepels olie of ghee
2 fijngesneden grote uien
3 teentjes knoflook
3 cm geschilde gemberwortel
1 theelepel komijnzaad
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel chilipoeder
1½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
½ eetlepel korianderpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
zout
1 eetlepel fijngesneden koriander