Bloemkool-tomaten-erwtencurry

home > indiaas-koken > Bloemkool-tomaten-erwtencurry

Kook bloemkool en erwten in water tot ze zacht zijn. Afgieten. Bak ui, knoflook en gember in ghee tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg kurkuma, koriander, vindaloo, suiker, kardemoms en yoghurt toe en bak alles 3-4 min. Voeg tomaten toe en bak ze 3-4 min. Voeg bloemkool en erwten toe. 3-4 min. zachtjes laten koken en warm serveren met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine bloemkool (ongeveer 800 g), in kleine rozetjes, 1½ kop erwten, vers of uit blik, 1 middelgrote ui, in dunne plakjes, 1 theel. geperste knoflook, 1 theel. geraspte gember, 4 eetl. ghee, ¾ theel. kurkuma, 1 eetl. korianderpoeder, 1 eetl. vindaloo-pasta, 2 theel. suiker, 2 karamoms, geopend, 200 g yoghurt, 2 grote tomaten, in dunne plakjes