Chapati's

home > indiaas-koken > Chapati's

Zeef meel op het aanrecht, haal de grvere stukken eruit. Maak een gat in het midden en doe daar ghee en zout in. Duw ze er met de vingers doorheen en voeg zo veel warm water toe dat er een zacht maar niet plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg 8-10 min. tot het zeer zacht en kneedbaar is. Maak er een lange worst van, verdeel die in 18-24 stukjes en rol ieder stukje tot een bal. Rol de chapati’s uit op een licht met bloem betoven oppervlak tot ze ongeveer 3 mm dik zijn. Verwarm een zware ijzeren pan of een pan met antiaanbaklaag en wrijf die goed in met een prop keukenpapier die in olie is gedrenkt. Bak de chapati’s op matig vuur tot ze licht goudbruin zijn aan de onderkant. Draai ze om en bak de andere kant. Als ze klaar zijn moeten ze droog en flexibel aanvoelen. Stapel de gebakken chapati’s op onder een doek tot ze allemaal gebakken zijn. Wikkel ze in servetten en serveer ze met pikante kikkererwten. Let op: gezeefd volkorenmeel lijkt het meest op het semi-gezuiverde meel dat in India wordt gebruikt. Gebruik atta als die te krijgen is.





Ingrediënten voor 4 personen

3 koppen atta of volkorenmeel (zie Let op), 1½ eetl. zachte ghee, 1 theel. zout, 2 dl water