Eieren-vindaloo
home > indiaas-koken > Eieren-vindaloo
Kook de eieren 8-9 min. in water met 1 theel. azijn. In een bak koud water leggen, pellen als ze koud zijn. Prik er gelijkmatig gaatjes in met een vork en laat ze goed drogen. Bak ui, knoflook, gember en peper in ghee of boter tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg vindaloo- of currypasta toe en bak deze kort. Voeg dan kokosroom en 70 ml. water toe. Kook het geheel al roerend tot de saus dik wordt. Verhit de olie en frituur de eieren tot ze goudbruin zijn. In een andere pan doen. Voeg koriander en citroensap naar smaak toe en laat ze nog 8-9 min. zachtjes in de saus koken. Serveren met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
8 eieren, 1 grote ui, grofgeraspt, 1 theel. geperste knoflook, ½ geraspte gember, 1 groene peper, zonder pitjes, in stukjes, 3 eetl. ghee (geklaarde boter) of boter, 2 eetl. vindaloo- of andere scherpe currypasta, 3 eetl. kokosroom, plantaardige olie om in te frituren, 1 eetl. gehakte koriander of muntblaadjes, citroensap