Gekruide aardappel-samoosa's
home > indiaas-koken > Gekruide aardappel-samoosa's
Ontdooi het deeg en leg het onder een doek. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Koken in water tot ze net gaar zijn. Afgieten. Erwten koken tot ze net gaar zijn en afgieten. Bak koriander en komijnzaad in een droge pan op matig vuur tot ze zeer aromatisch zijn. Voeg pepers toe en bak ze kort. Tot een fijn poeder malen in een kruidenmolen of vijzel. Meng aardappelen, erwten, kruiden, citroensap en gehakte koriander. Haal het deeg voorzichtig uit elkaar en snijd het in stroken van 4 cm. Leg een 1 theel. vulling aan de ene kant en vouw het deeg diagonaal dubbel. Nog eens vouwen zodat de onderrand vierkant is, dan nog eens om een schuine kant te maken. Zo door gaan tot het deeg op is en het een driehoek is geworden met daarin de vulling. Maak de rand nat met water en plak hem vast. Per portie frituren tot de samoosa’s goudbruin zijn (keer ze tweemaal). Op een rooster met keukenpapier leggen om ze te laten uitlekken. Warm serveren met tamarindesaus, zoete chilisaus of frisse muntchutney.
Ingrediënten voor 4 personen
1 pakje loempiadeeg, 2 grote aardappelen, ½ kop diepvriesdoperwten, 1 eetl. korianderzaad, 1½ theel. komijnzaad, 1 theel. grofgemalen chilipepers, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. gehakte koriander of munt, plantaardige olie om in te frituren