Kofta Kabab Kasta
home > indiaas-koken > Kofta Kabab Kasta
Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte
citroenschil – gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden; laat een
half uur intrekken.
Maak er dan kleine platte koekjes van.
Plaats in het midden ½ theelepel gezeefde pruim.
Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes over
het fruit; vorm er zo balletjes mee.
Laat ze nog een kwartier staan.
Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4
eetlepels yakhni.
Kook droog.
Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan
tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs
alle kanten met het kookvocht bedekt worden.
Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne schijfjes
werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en snel werd
gesauteerd.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g varkensvlees
2 fijngesneden groene chilipepers
1 eetlepel geraspte citroenschil
4 eetlepels peterselie
1 gemalen laurierblad
½ theelepel verse basilicum
7½ cm gemalen verse gember
4 eetlepels fijngesneden piment
6 eetlepels gehakte bieslook
5 geperste teentjes knoflook
ongeveer 250 g gezeefde groene pruimen
120 g geklaarde boter
½ theelepel kruidenzout
4½ dl yakhni
120 g komkommer
1 eiwit