Kruidige tomaten-erwtensoep

home > indiaas-koken > Kruidige tomaten-erwtensoep

Kook tomaten in water tot ze zacht zijn, dan pureren in de keukenmachine. Bak ui en knoflook in ghee of boter tot ze goed gaar zijn. Voeg kruiden, laurierblaadjes en peper toe en laat het mengsel nog 1-2 min. rustig doorkoken. Voeg kokosmelk en tomatenmengsel toe. Aan de kook brengen. Voeg erwten toe, zet het vuur lager en laat het mengsel koken tot de erwten gaar zijn. Op smaak brengen met suiker en peper. Munt erdoor roeren. Serveren met warme, geroosterde chapati’s besmeerd met ghee.





Ingrediënten voor 4 personen

5 grote, rijpe tomaten, in stukjes, 5 dl water, 1 grote ui, in dunne plakjes, ½ theel. geperste knoflook, 2 eetl. ghee (geklaarde boter) of boter, 2 theel. gemalen koriander, 2 theel. gemalen komijn, ½ theel. venkelzaad, 2 laurierblaadjes, 1 groene peper, zonder pitjes, in stukjes, 4 dl. kokosmelk uit blik, 1½ kop diepvriesdoperwten, 1 eetl. suiker, versgemalen peper, 1 eetl. verse munt, gesneden