Pittige rund-vleescurry
home > indiaas-koken > Pittige rund-vleescurry
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. en leg ze in een bak (niet van aluminium). Voor de vindaloo-pasta: rooster pepers, koriander, komijn, peperkorrels, mosterdzaad en fenegriekzaad in een droge wok of pan met anti-aanbaklaag tot ze donkerbruin en zeer geurig zijn. Maal kruidnagels en kaneelstokje tot een fijn poeder, meng het met de geroosterde kruiden en voeg tamarinde, geraspte ui en knoflook toe. Meng de vindaloo-pasta door het vlees en dek het geheel af met plastic. Een dag laten marineren, een paar keer omdraaien. Bak de plakjes ui in ghee tot ze goed bruin zijn. Voeg kardemoms, gember en laurierblaadjes toe en bak het mengsel kort. Voeg vlees toe en laat het goed kleuren. Voeg yoghurt toe; kort koken. Voeg zo veel water toe dat het vlees net is bedekt. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het geheel 1 uur zachtjes koken. Haal de deksel eraf en laat het doorkoken tot het vlees mals is en de saus wat dikker is geworden. Let op: als je met yoghurt kookt, moet je de saus niet laten koken, anders gaat hij schiften. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg rundvlees, 4 gedroogde rode pepers, zonder pitjes, 2 eetl. korianderzaad, 2 theel. komijnzaad, 2 theel. zwarte peperkorrels, ½ theel. mosterdzaad, 1 theel. fenegriekzaad, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 eetl. tamarinde-concentraat, 1 middelgrote ui, geraspt, 2 theel. geperste knoflook, 2 middelgrote uien extra, in dunne plakjes, 3 eetl. ghee, 3 kardemoms (zoete specerij), 2 theel. fijngehakte gember, 2 laurierblaadjes, 1¼ dl. gewone yoghurt