Gehakt-pie

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehakt-pie

Wrijf 175 g koude boter in blokjes met 300 g bloem en ½ theelepel zout tot
een kruimige massa.
Voeg ¾ dl ijskoud water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast
rusten.
Week 3 sneetjes ontkorst brood in 1 dl melk.
Verwijder de zeentjes uit 250 g kippenlevertjes en hak de levertjes fijn.
Snijd 100 g gedroogde appeltjes klein.
Vermeng 400 g half-om-half gehakt met de lever, de appeltjes, 2 theelepels
salie, 1 theelepel tijm, zout, peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren
en het geweekte brood.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Bekleed een diepe oven schaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het
gehakt.
Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en
druk de deksel vast op de pie.
Bestrijk met eidooier en bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.





Ingrediënten voor 4 personen

175 g koude boter in blokjes, 300 g bloem, ½ theelepel zout
¾ dl ijskoud water,
3 sneetjes ontkorst brood, 1 dl melk.
250 g kippenlevertjes
100 g gedroogde appeltjes
400 g half-om-half gehakt, 2 theelepels
salie, 1 theelepel tijm, zout, peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren