Galzone met salami en ei

home > italiaans-koken > Galzone met salami en ei

Maak een deeg met de broodmix en de gist volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het deeg op een warme plaats 15 minuten rijzen; verdeel het daarna in twee gelijke porties en rol de helften uit tot ronde vormen van ongeveer 22 cm in doorsnee. Leg een daarvan op een ingevette bakplaat.
Pel de eieren. Snijd de kaas in dunne plakken en snijd de salami in 1 cm dikke plakjes.
Strooi de helft van de kaas over het deeg op de bakplaat; laat een rand van 3 cm onbedekt.
Leg de eieren in het midden en verdeel de salami over het deeg; laat weer de rand vrij.
Strooi de rest van de kaas erover en leg de andere uitgerolde deeghelft erop; druk de randen goed op elkaar. Bestrijk het deeg met water, dek het af en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen.
Bestrooi het gerezen deeg met bloem en bak de Galzone ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. goudbruin.
Serveersuggestie:
Serveer dit gerecht met verse gekookte groenten, bijvoorbeeld sperziebonen en suikermaïs.
Variaties:
Gebruik gebraden kip of kalkoen in plaats van salami.
Vervang de goudse kaas door edammer.





Ingrediënten voor 4 personen

Gekookte eieren, kaas en salami vormen een verrukkelijke vulling.
360 g kant-en-klare broodmix
1 zakje gedroogde gist
4 hardgekookte eieren
200 g goudse kaas
6 salamiworstjes
bloem voor het bestrooien