Kruiden-kaasbrood

home > italiaans-koken > Kruiden-kaasbrood

Meng de bloem en gist in een grote kom; voeg het zout, de peper en de suiker toe. Doe er 2½ dl lauw water bij en meng er een deeg van.
Kneed 5 minuten tot u een soepel deeg hebt. Laat het afgedekt op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
Smelt de ongezouten boter in een pan en fruit daarin de uien.
Haal de pan van het vuur, roer het ei, de kaas en de verse kruiden door de uien; goed roeren.
Bestrooi het gerezen deeg en het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg opnieuw voor u het uitrolt tot een rechthoek van 30 × 40 cm.
Smeer de zachte boter over het deeg en verdeel daarna het uienmengsel erover; laat een rand langs de lange kant vrij.
Rol het deeg van beide kanten op naar het midden. PLaats het opgerolde deeg in een ingevette broodbus van ongeveer 30 × 11 cm en maak er met een mes voorzichtig een zigzagpatroon bovenop.
Laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen. Klop de eierdooier met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg ermee.
Bak het brood 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190ºC.
Serveer het warm of koud.
Serveersuggestie:
Bij dit brood kunt u gegrilleerde gemengde groenten serveren.
Variaties:
Gebruik prei in plaats van uien.
Vervang de goudse kaas door edammer of cheddar.





Ingrediënten voor 4 personen

Goudse kaas, uien en gemengde verse kruiden maken dit brood een ware lekkernij.
Voor het deeg:
250 g witte bloem
250 g volkorenbloem
1 zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel suiker
Voor de vulling:
1 eetlepel ongezouten boter
2-3 uien, fijngehakt
1 ei
100 g goudse kaas, geraspt
5-6 eetlepels gehakte verse gemengde kruiden
1 eetlepel zachte boter
1 eierdooier