Pizza - traditioneel en knapperig

home > italiaans-koken > Pizza - traditioneel en knapperig

Meng voor de bodem gist en suiker in een kom en roer warm water erbij. Zeef bloem en zout in een kom, voeg gistmengsel toe en roer goed. Kneed het deeg 10 min. op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch is. Rol het uit tot een ronde lap voor een pizzavorm van Ø 30 cm. Smeer tomatensaus over de pizza en leg salami, basilicum, champignons, uien, paprika en olijven erop. Leg als laatste de ansjovis erop en strooi er parmezaanse en mozzarella over. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven op 190º C. Een echte Italiaanse pizza, zelf gemaakt!





Ingrediënten voor 4 personen

7 g droge gist, 2 theel. suiker, 1,8 dl warm water, 575 g tarwebloem, snufje zout
Beleg: 1,8 dl tomaten-pastasaus uit pot, 125 g Italiaanse salami, in reepjes gesneden, 2 eetl. fijngehakte basilicum, 125 g kleine, verse champignons, in plakjes gesneden, 1 ui, in dunne ringen gesneden, ½ groene paprika, in ringen gesneden, 12 olijven, ontpit, gehalveerd, 6 ansjovisfilets, 1 kop mozzarella in stukjes, ¼ kop geraspte parmezaanse kaas