Risotto met porcini-paddenstoelen en ui

home > italiaans-koken > Risotto met porcini-paddenstoelen en ui

Week de porcini-paddenstoelen 45 min. in 2½ dl warm water. Breng de kippenbouillon aan de kook. Smelt boter in een grote pan. Voeg ui en knoflook toe en bak ze op een laag vuur tot de ui glazig en bruin is. Voeg rijst toe; goed roeren. Voeg 2½ dl warme bouillon toe; aan de kook brengen. Kook al roerende tot bijna al het vocht is opgenomen. Voeg nog eens 2½ dl bouillon toe; kook al roerende tot ook dit is opgenomen. Voeg de verse champignons en de porcini-champignons toe en blijf bouillon toevoegen zoals boven beschreven. Het duurt ± 20 min. tot alle bouillon is toegevoegd. Temper het vuur, roer peterselie en parmezaanse kaas door het mengsel. Afdekken en 2 min. laten koken. Direct opdienen. Het geleidelijk toevoegen van bouillon is de traditionele manier van koken waardoor de risotto romig wordt. Het gerecht moet direct worden opgediend. Tip: De porcini-paddenstoel is een wilde soort met een sterke smaak. Hij is in de delicatessenwinkel alleen in gedroogde vorm verkrijgbaar. Neem 200 g gewone champignons extra als porcini niet verkrijgbaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pakje (15 g) gedroogde, porcini-paddenstoelen, gesneden, (let op Tip:) 1 l kippenbouillon, 60 g boter, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 300 g aboro-rijst, 150 g verse champignons, in schijfjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, ¼ kop geraspte parmezaanse kaas