Romano-sla met kaas en walnoten
home > italiaans-koken > Romano-sla met kaas en walnoten
Verwijder de korst van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit boter in een koekenpan. Bak de blokjes bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak bacon al roerend bruin; op keukenpapier uit laten lekken. Scheur sla in kleine stukjes. Meng ze in een kom met croûtons, bacon, kaas en walnoten. Schep alles door elkaar. Leg het ei voorzichtig in kokend water en laat het 1 min. koken. Breek het in een keukenmachine of blender. Voeg olie, citroensap, ansjovis en mosterd toe. Pureer. Giet het mengsel vlak voor het opdienen over de sla.
Ingrediënten voor 4 personen
2 sneetjes wit of bruinbrood (voor de croûtons), 30 g boter, 2 plakjes bacon, fijngehakt, ½ grote krop romano-sla, 60 g gorgonzola, verkruimeld, 1/3 kop grofgehakte walnoten
voor de dressing:
1 klein ei, 80 ml olijfolie, 1 eetl. citroensap, 2 anjavisfilets, uit blik, 1 theel. mosterd