Salade van rundvlees en bocconcini met pestodressing

home > italiaans-koken > Salade van rundvlees en bocconcini met pestodressing

Bind het vlees samen zodat het zijn vorm tijdens het bakken behoudt. Bestrooi het royaal met peper. Verhit olie en boter in een braadslee. Voeg vlees toe en bak het bruin. Bak het daarna 20 min. in de oven op 190ºC. of langer als het vlees medium of doorbakken moet zijn. Laat het op kamertemperatuur afkoelen voor het aansnijden. Snijd bocconcini in plakjes, halveer artisjokharten en snijd pimiento’s in reepjes. Leg alles op een schaal met sla en schijven rundvlees. Meng voor de dressing olie, citroensap, peterselie, basilicum en kappertjes in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g runderribeye, verse gemalen zwarte peper, 1 eetl. olijfolie, 30 g boter, 6 boccocini (kaassoort), 8 artisjokharten, uit blik of pot, uitgelekt, 4 pimiento’s, uit blik of pot, uitgelekt (spaans woord voor paprika of peper), 8 blaadjes radicchio-sla
voor de pestodressing: 1 dl olijfolie, 1 eetl. citroensap,¼ kop fijngehakte peterselie, ¼ kop fijngehakt basilicum, 1 eetl. kappertjes