Spaghetti puttanesca
home > italiaans-koken > Spaghetti puttanesca
Ontvel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Verhit olie in een pan. Voeg knoflook en pepers toe en bak ze 1 min. op matig vuur. Voeg tomaten en water toe. Temper het vuur en laat afgedekt 10 min. sudderen tot de tomaten zacht worden. Voeg wat water toe als de saus aan de pan plakt. Voeg olijven, ansjovis, kappertjes, peterselie en basilicum toe en laat nog 3 min. sudderen. Kook intussen de spaghetti in kokend water al dente (beetgaar), afgieten. Voeg saus toe, door elkaar scheppen. Dien spaghetti puttanesca met verse geraspte parmezaanse kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote rijpe tomaten (± 750 g), 1 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook geperst, 2 kleine rode pepers fijngehakt, 1 dl water, 12 groene of zwarte olijven ontpit en kleingesneden, 8 anjovisfilets fijngehakt, 2 theel. kappertjes fijngehakt, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. fijngehakt basilicum, 300 g spaghetti, parmezaanse kaas