Tomatensoep met zeevruchten
home > italiaans-koken > Tomatensoep met zeevruchten
Doe de mosselen in een pan met kokend water en haal die van het vuur zodra de schelpen opengaan. Haal de mosselen uit de schelpen, gooi dichte schelpen weg. Houd vier schelpen achter voor de garnering, gooi de andere weg. Snijd de visfilet in kleine blokjes. Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Snijd de inktvis in ringen. Verhit olie in een grote pan. Voeg ui, venkel, knoflook en pepers toe en bak tot alles zacht is. Voeg de uitgelekte tomaten, tomatenpuree, visbouillon en peterselie toe en breng aan de kook. Het vuur matigen en afgedekt 5 min. laten sudderen. Voeg zeevruchten toe en laat 3 min. sudderen of tot de zeevruchten net gaar zijn
Ingrediënten voor 4 personen
750 g mosselen in de schelp, 500 g visfilet zonder graat, 750 g reuzengarnalen, 250 g pijlinktvis, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 250 g venkel, gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 kleine rode pepers, fijngehakt, 1 blik (425 g) tomaten, 2 eetl. tomatenpuree, 2 l visbouillon, ¼ kop fijngehakte peterselie