Doorregen Kalfslappen met citroengras en gember
home > kalfsvlees-recepten > Doorregen Kalfslappen met citroengras en gember
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de doorregen kalfslappen rondom mooi bruin, voeg de ui en knoflook toe en fruit dit even, zonder te kleuren. Voeg de garam masala toe en vermeng dit met het vlees. Voeg de overige ingrediënten toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel, onder gesloten deksel, in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
Lekker met pandanrijst en groene boontjes met ui en sambal.
Ingrediënten voor 4 personen
800 gram doorregen Kalfslappen
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 stukje verse gember, grof gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 stelen citroengras, gehalveerd of 1 theelepel gemalen sereh
2 eetlepels garam masala of kerriepoeder
3 tomaten, gepeld en fijngesneden
1/2 rode Spaanse peper, in plakjes gesneden
1/2 deciliter kokosmelk
zout