Kalfs saté met ketjapsaus
home > kalfsvlees-recepten > Kalfs saté met ketjapsaus
Vermeng de ketjap met de knoflook, suiker, sambal oelek en gemalen komijn. Marineer hierin de kalfsvleesblokjes ca. 8 uur en steek daarna 3 à 4 gemarineerde blokjes aan elk satéstokje.
Verwarm grill(pan) voor, bestrijk deze met olie en leg er de stokjes op. Grill ze in ca. 5 minuten, om en om, goudbruin en nèt gaar van binnen.
Giet de resterende marinade door een fijne zeef, breng het snel aan de kook, breng met zout en peper op smaak en besprenkel hiermee de stokjes saté.
Lekker met gebakken rijst, atjar, kroepoek en seroendeng.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram Kalfsvleesblokjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1,5 deciliter ketjap benteng manis
1/2 teentje knoflook, geperst
1 theelepel Javaanse- of bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemalen komijn
zout en peper uit de molen
12 satéstokjes, in water gelegd