Kalfsbraadstuk, gevuld met mortadella, parmaham en provolone

home > kalfsvlees-recepten > Kalfsbraadstuk, gevuld met mortadella, parmaham en provolone

Vermeng het kalfsgehakt met het ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak. Snijd de kalfsborst open, bestrooi de binnenkant met zout en peper, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone op. Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de kalfsborst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen. Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de kalfsborst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie, rondom en goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de kalfsborst, onder regelmatig bedruipen, ca. 1 uur op een lage warmtebron. Neem de kalfsborst uit de pan en houd hem warm. Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus. Snijd de kalfsborst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij.
Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram Kalfsbraadstuk (kalfsborst)
1 eetlepel olijfolie
100 gram kalfsgehakt
½ glas droge witte wijn
1 ei
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
4 plakken mortadella
4 plakken parmaham
4 plakken provolone-kaas
4 kleine hardgekookte eieren
2 dl tomatensaus
zout en vers gemalen peper
slagertouw of -garen