Kalfshaché op z’n Indonesisch

home > kalfsvlees-recepten > Kalfshaché op z’n Indonesisch

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg het kalfsragoutvlees toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel, onder gesloten deksel, in ca. 90 minuten zachtjes gaar. Verwijder het laurierblad en het stukje gemberwortel en breng met zout op smaak.
Lekker met gebakken rijst en kousenband of groene boontjes.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram Kalfsragoutvlees
1 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel citroengras (sereh)
1 laurierblad
1 theelepel sambal oelek
1 stukje verse gemberwortel
zout