koekjes
Waar komen koekjes vandaan? Ruim 2000 jaar geleden werden biscuits twee keer gebakken zodat ze erg hard werden waardoor ze langer bewaard konden worden. Deze harde biscuits werden meegegeven aan zeelieden die lang op zee moesten blijven of aan ridders die lange afstanden moesten overbruggen. De Romeinen bakten hun koekjes niet zoals wij dat nu doen in een oven maar frituurden deze. Het koekje was een dikke, droge plak deeg waar geen smaak aan zat. Om het wat lekkerder te maken gooiden ze er wat honing of peper overheen.In Nederland zijn deze droge plakken deeg in de loop der tijd ‘koekje’ gaan heten waarna het is
overgewaaid (via de boot) naar Amerika, waar het nu ‘cookie’ (spreek je uit als: koekie) of ‘biscuits’
(spreek je op z’n Engels uit als: bizz kits) genoemd wordt. Het koekje is qua smaak veel veranderd,
van een smaakloze plak deeg naar allerlei lekkere koekjes in verschillende smaken en vormen.
De lekkerste koekjes, kan je nu ook zelf maken. Hier vindt je de lekkerste recepten om ze zelf te maken. Veel koekjesmaakplezier!
Koekjes
- Kokoskoekjes
- Janhagel
- Havermoutkoekjes
- Citroenkoekjes
- Bitterkoekjes
- Amandelmakronen
- Stroopwafels (zonder oven)
- Walnootmakronen
- Zonnebloemrotsjes
- Zandkoekjes
- Stroopkoekjes
- Speculaasjes
- Gevulde speculaas
- Minnekoekjes
- Kruidmoppen
- Gemberkoekjes
- Hazelnootkoekjes
- Kletskoppen
- Kattetongen
- Gebarsten koekjes
- Marokaanse suikerkoekjes (Ghouribi)
- Honingkoekjes
- Knabbelaartjes
- Lange vingers
- Schavuitjes