koken-met-een-wok

Kleurrijke, pittige en snelle roerbak-, frituur- en smoorgerechten.

Het koken met een wok kan een hele omwenteling in uw kookstijl teweegbrengen en uw houding ten opzichte van het voedsel dat u koopt geheel veranderen. De eenvoudige en goedkope wok biedt u allerlei mogelijkheden voor eenpansgerechten. Ofschoon de wok oorspronkelijk voor roerbakken werd gebruikt, kunnen er ook groenten in gefrituurd, gestoomd en gesmoord worden. Koken met de wok bespaart niet alleen energie en tijd, het scheelt ook in de afwas!

**********************

De 10 geboden van het roerbakken.

Roerbakken vraagt om grote hitte, koken op gas verdient de voorkeur.

De wok moet stevig op een ring staan; gebruik bij voorkeur een wok met een steel.

Concentratie is noodzakelijk, alles gaat sneller dan op de conventionele manier.

Voordat met roerbakken wordt begonnen, moet alles gesneden zijn.

Snijd de ingrediënten met de langste garingstijd in kleine stukjes; met de kortste garingstijd in grotere stukken.

Zet alle smaakmakers – zout, peper, kruiden enz. – bij de hand.

Verhit de wok voordat de olie wordt toegevoegd.

Gebruik weinig olie, een wok heeft geen dooie hoeken.

Als de olie begint te walmen, is de temperatuur hoog genoeg.

Wals de olie door de hete wok, zodat de hele binnenzijde met een dun laagje olie wordt bedekt.

Koken met een wok