Gebakken kaas
home > koken-met-kaas > Gebakken kaas
Bestrooi de plakken kaas met cayennepeper en nootmuskaat. Haal de plakken kaas eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren en het broodkruim. Herhaal dit een keer en druk de laag die zich aan de kaas hecht, stevig vast met de hand. De kaas mag tijdens het bakken niet gaan uitlekken. Verhit de olie tot 200º c. Laat de plakken kaas in de olie glijden en bak ze mooi goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de frituur en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een verwarmd bord en garneer ze met de mixed pickles, de zilveruitjes en de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakken Goudse boerenkaas, elk 125 g, ½ theel. cayennepeper, 1 theel. geraspte nootmuskaat, 50 g bloem, 3 eieren, 150 g broodkruim, olie
voor de garnering:
peterselie, potje mixed pickles, 10 zilveruitjes