Groene kool gevuld met kaas.
home > koken-met-kaas > Groene kool gevuld met kaas.
Verwijder de lelijke bladeren van de kool en pluk er 8 mooie bladeren af. Reken per persoon op 2 gevulde koolbladeren. Spoel de bladeren goed af onder de koude kraan en breng ze in ruim water met iets zout aan de kook. Kook ze ca. 10 min. en laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Rasp de Goudse kaas, verwarm de béchamelsaus en roer de kaas erdoor. Laat deze al roerende smelten. Leg nu op elk koolblad een eetlepel kaassaus en vouw het blad dicht. Vet een vuurvaste ovenschaal in met boter en leg hierin de gevulde koolbladeren. Leg op elk pakketje een plak jong belegen kaas – elke plak mag wel een halve cm. dik zijn. Leg in de schaal hier en daar een klein klontje boter. Zet het gerecht vervolgens 10 min. in de hete oven op 200º C. Dien het gerecht op met luchtig geklopte aardappelpuree en uitgebakken spek.
Ingrediënten voor 4 personen
1 groene kool, ½ l béchamelsaus, 60 g Goudse kaas, 8 plakken jong belegen kaas, zout, boter