Kaas-ananassalade
home > koken-met-kaas > Kaas-ananassalade
Snijd de kaas in kleine blokjes. Laat de ringen ananas goed uitlekken en snijd ze in stukken van een halve cm. Meng ze samen met de amandelsnippers door de blokjes kaas. Besprenkel het geheel met citroensap. Roer de zure room en de mayonaise door elkaar en kruid dit mengsel met zout en peper. Giet de dressing over de salade en laat het geheel 20 min. in een afgedekte kom op een koele plaats rusten. Was de slabladeren en dep ze droog met een doek. Verdeel ze over vier bordjes. Rooster de amandelhelften in de hete boter. Verdeel de salade over vier bordjes en garneer het gerecht met de amandelen.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g kaas, 6 ringen ananas, 75 g amandelsnippers, sap van een halve citroen, 100 g zure room, zout, witte peper, 1 krop sla, 10 g boter, 2 eetl. mayonaise, 25 g halve amandelen