Kaassoep uit Allgäu

home > koken-met-kaas > Kaassoep uit Allgäu

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat de bloem gaar worden en samen met de boter even kleuren. Giet er de bouillon bij en kook er een gladde soep van. Laat de soep 7 min. doorkoken. Snijd de smeerkaas in blokjes en voeg deze aan de soep toe. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Breng de soep op smaak met zout, nootmuskaat en versgemalen peper. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de soep. Snijd de korsten van het brood en snijd de sneetjes in dobbelsteentjes. Verhit de tweede hoeveelheid boter in een pan en bak hierin de stukjes brood goudbruin. Strooi de stukjes brood vlak voor het opdienen in de soep. Dien de soep heet op.





Ingrediënten voor 4 personen

40 g boter, 40 g bloem, 1 l bouillon, 125 g smeerkaas met kruiden, zout, witte peper, nootmuskaat, peterselie, 20 g boter, 2 sneetjes witbrood