Kabeljauwfilet met oude kaas

home > koken-met-kaas > Kabeljauwfilet met oude kaas

Boen de citroen schoon en rasp voorzichtig het geel van ongeveer een kwart ervan. Knijp de citroenen uit over de kabeljauwfilets en bestrooi met het citroenraspsel, wat paprikapoeder, zout en peper, de gesnipperde ui en 2/3 deel van de kleingesneden peterselie. Laat dit in een afgesloten schaal gedurende een uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C. en beboter een ovenschaal. Kook intussen de aardappeltjes. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd de korst van de jonge kaas, vouw de plakken om de visfilets en leg ze in de ovenschaal. Zet ze gedurende 5 minuten in de oven.
Verdeel vervolgens de tomaten erover, bestrooi met de geraspte Oude kaas en laat nog 5 tot 10 minuten garen in de oven (180°C.). Giet de aardappeltjes af en bestrooi ze met het restant van de peterselie.
Schik mooi samen op voorverwarmde borden.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kabeljauwfilets
4 plakken Waerderkaas Jong of Noord-Hollands Blond Mild
200 gram Waerderkaas Oud Zwart of Noord-Hollands Blond Oud, geraspt
1 ui
4 tomaten
1 citroen
16 kleine aardappeltjes
handje verse peterselie
paprikapoeder
versgemalen peper en zout
boter