Soufflé au fromage (kaassoufflé)
home > koken-met-kaas > Soufflé au fromage (kaassoufflé)
Breng de melk met zout, peper en notmuskaat aan de kook. Strooi onder voortdurend roeren het griesmeel erbij. Laat deze op een laag pitje in ca. 8 min. gaar worden. Rasp de kaas en roer 125 g ervan door de griesmeelpap. Voeg de boter eraan toe. Zodra de kaas is gesmolten, neem dan de pan van het vuur. Laat de massa iets afkoelen. Neem 6 soufflépotjes en vet deze in met boter. Bestrooi ze met de 25 g kaas die over was. Roer één voor één de eierdooiers door de kaassaus. Klop de eiwitten met een snufje zout – zo stijf mogelijk – en meng een eetl. hiervan door de kaassaus. Schep er nu snel de rest van de eiwitten door. Vul de potjes met de soufflémassa en zet ze 20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180º C. Neem de potjes voorzichtig uit de oven – pas op voor tocht – en dien het gerecht meteen op.
Ingrediënten voor 4 personen
3/8 melk, zout, witte peper, geraspte nootmuskaat, 50 g griesmeel, 150 g Gruyére, 20 g boter, 3 eierdooiers, 3 eiwitten