Varkensspitjes met kaas.
home > koken-met-kaas > Varkensspitjes met kaas.
Snijd de varkenshaasjes, de lever en de kaas in gelijke blokjes en snijd het ontbijtspek fijn. Wikkel de blokjes kaas in het spek en smeer alle blokjes in met olie. Bestrooi ze aan alle kanten met saliepoeder, een beetje paprikapoeder, wat zout en versgemalen witte peper. Verwarm de grill en steek de verschillende blokjes om en om op de pennen. Leg de pennen op het rooster van de grill. Zet er een lekbakje onder om het afdruipende vet op te vangen. Grill de spitjes onder af en toe omdraaien in 10-15 min. gaar. Neem de varkensspitjes uit de grill en leg ze op een verwarmde schaal. Dien het gerecht op met gefrituurde aardappeltjes en een groene salade.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g varkenshaasjes, 250 g varkenslever, 100 g ontbijtspek, 200 g komijnekaas, 3 eetl. olijfolie, saliepoeder, paprikapoeder, zout, witte peper