Visfilet met kaas

home > koken-met-kaas > Visfilet met kaas

Pers de citroen uit en rasp de schil. Droog de visfilets met een doek en leg ze op een platte schaal. Bedruppel ze met citroensap en bestrooi ze met de geraspte citroenschil. Snipper de ui en verdeel de snippers over de filets. Strooi er iets zout en royaal paprikapoeder over. Hak de peterselie fijn (bewaar de helft voor de garnering). Bestrooi de vis met de gehakte peterselie en zet de vis vervolgens 15 min weg om te laten trekken. Draai de vis op de heft van de tijd om. Vet een ovenvaste schaal in met 10 g van de boter. Leg de vis in de schaal en smelt 20 g boter. Giet de boter over de vis. Zet de vis 10 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC. Neem de schaal vervolgens uit de oven en leg de plakken kaas over de vis. Versier de plakken met de ansjovisfilets. Giet de olie van de ansjovis over de kaas. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Leg de tomaat op de kaas en verdeel hierover de overgebleven 10 g boter (in vlokjes). Zet het gerecht nogmaals 10 min. in de oven. Neem de schaal uit de oven en strooi de rest van de fijngehakte peterselie erover. Dien het gerecht op met peterselieaardappeltjes of aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

4 visfilets, elk 200 g, 1 citroen, 1 ui, zout, paprikapoeder, 40 gram boter, peterselie, 8 plakken Goudse kaas, 30 g ansjovisfilets in olie, 2 tomaten