Cappuccino van groene kool (soep)

home > kool-gerechten > Cappuccino van groene kool (soep)

MVerhit de boter en fruit hierin de ui. Blus af met sherry en giet de wijn en bouillon erbij. Breng aan de kook, voeg de room toe en laat op middelhoog vuur tot tweederde inkoken. Doe de kool erbij en laat 5 min. koken. Pureer de soep, druk hem door een zeef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop voor het schuim de bouillon met de eierdooiers en de mosterd au bain marie tot de saus licht bindt. Klop er dan met een garde de boterklontjes door tot ze helemaal zijn opgenomen. Schep de soep in glazen of kopjes en verdeel het schuim erover. Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. boter of margarine, 2 sjalotten,fijngehakt, 60 ml sherry, 100 ml witte wijn, 300 ml kippenbouillon, 250 ml room, ¼ kleine groene kool in dunne reepjes, versgemalen peper, zout.

voor het schuim: 1 dl kippenbouillon, 2 eierdooiers, 1 eetl. mosterd, 25 g koude boter of margarine in klontjes