Lamsvlees met witte kool
home > kool-gerechten > Lamsvlees met witte kool
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes. Schil de appel, boor het klokhuis eruit, snijdt de appel in partjes en besprenkel deze met wat citroensap. Ontvel de tomaten en snijdt deze in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten mee. Roer er de rozemarijn, bouillon en azijn door en laat het 40 minuten zachtjes koken. Doe er dan de kool, appel en de plakjes tomaat bij en laat het nog eens 20 minuten zachtjes koken. Lekker me rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
30 g boter
400 g lamslappen
2 uien
1 teentje knoflook
1 theelepel rozemarijn
zout
peper
5 dl bouillon
2 eetlepels azijn
750 g witte kool
1 appel
citroensap
200 g tomaten