Purple chutney van rode kool

home > kool-gerechten > Purple chutney van rode kool

Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat alles op het laagste vuur ± 40 min. koken. Schep de bramen erdoor en laat nog 1 min. borrelen. Laat 5 min. afkoelen, schep de chutney in een brandschone weekpot en sluit af. Zet 5 min. ondersteboven en laat daarna helemaal afkoelen. U kunt de chutney tot 6 maanden bewaren op een koele, donkere plaats. Lekker bij paté of wild.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. boter of margarine, 1 kleine rode ui gesnipperd, 500 g rode kool fijngesneden, 1 grote appel fijngesneden, 300 ml frambozenazijn, 100 ml balsamicoazijn, 200 g suiker, 2 eetl. honing, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 50 g bramen, versgemalen peper