Gemarineerd gestoofd lamsvlees

home > lamsvlees-recepten > Gemarineerd gestoofd lamsvlees

Marineertijd 2 uur.
Snijd het vlees in blokken. Meng in een schaal de wijn, azijn, olie, oregano, tijm, wat zout en peper door elkaar. Leg hier het vlees in, schep alles goed door elkaar en laat het vlees 2 uur marineren. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze. Boen de sinaasappel schoon en snijd deze in plakken. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met een stuk keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes uit. Doe dan het vlees erbij en bak dit rondom bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Giet dan de gezeefde marinade en de bouillon erbij en voeg de sinaasappelschil toe. Breng het geheel aan de kook, draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Voeg dan de plakken sinaasappel, de Grand Marnier en de peterselie toe en laat het nog 5 minuten zachtjes stoven. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g lamslappen
½ dl witte wijn
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olie
1 theelepel gedroogde oregano
1 mespuntje gedroogde tijm
zout
peper
50 g boter
200 g ontbijtspek
2 teentjes knoflook
1 ui
2 teentjes knoflook
3 dl runderbouillon (tabletten)
schil van een halve sinaasappel
1 sinaasappel
2 eetlepels Grand Marnier
2 eetlepels gehakte peterselie