Ierse lamsstoofpot

home > lamsvlees-recepten > Ierse lamsstoofpot

Leg een laag aardappelschijfjes in de pan.
Bestrooi dit met een deel van de peterselie en tijm.
Leg vervolgens een deel van het lamsvlees erop en de ui.
Bestrooi de laag met peper en zout naar smaak.
Herhaal dit maar zorg ervoor dat het wordt afgedekt met aardappelschijfjes.
Giet er kokende bouillon of water over. Dek het geheel af met aluminiumfolie en daarop het deksel. Ongeveer 3 uur stoven op laag vuur of in de oven op 125°C.





Ingrediënten voor 4 personen

lamsvlees Bout of schouder in blokjes gesneden, 1500 gram
aardappels geschild en in schijfjes gesneden, 1000 gram
ui in ringen gesneden, 500 gram
peterselie gehakt, 2 eetlepels
tijm gehakt, 1 takje doosje
water of bouillon 0,5 liter
peper en zout