Jachtschotel van lamsvlees

home > lamsvlees-recepten > Jachtschotel van lamsvlees

Als u gedroogde pruimen gebruikt laat deze dan 1 nacht weken in koud water en gebruik dan 2,5 deciliter van het weekvocht in plaats van bouillon. Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes. Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen. Schil de appels, boor de klokhuizen er uit en snijdt de appels in plakken. Snijdt het vlees in stukken en bestrooi het met wat peper en zout. Vet een ovenschaal in, leg hierin de pruimen, uien, appels en het vlees. Giet de bouillon over het vlees. Laat de boter in een steelpan smelten. Leg de plakjes aardappel op het vlees en giet er de boter over. Leg een deksel op een schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1,5 uur in een voor verwarmde oven van 175°C. Haal 15 minuten voor de eindtijd het deksel eraf om de aardappelen bruin te laten worden. Bereidingstijd: 1:40 uur.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g pruimen uit blik of gedroogd
2 uien
2 moesappels
750 g lamsvlees
peper
zout
2 theelepels suiker
2,5 dl bouillon
1 kg aardappelen
30 g boter