Lamsvlees au gratin

home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees au gratin

Snijd de lamslappen in vrij grote blokken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Was de courgette en snijd deze in dunne plakken. Verhit 50 gram van de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe dan de uien en knoflook erbij en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de tomaten, bouillon, wijn. peterselie, tijm, wat zout en peper toe en breng het aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de courgettes aan beide kanten lichtbruin. Vet een oven schaal in en schep hierin het vleesmengsel. Leg de gebakken courgette erop en bestrooi het geheel met de kaas. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

75 g boter
500 g magere lamslappen
2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1½ dl runderbouillon (tablet)
1 dl witte wijn
2 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel gedroogde tijm
zout
peper
500 g courgettes
50 g geraspte belegen kaas