Lamsvlees met appel
home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees met appel
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap. Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Schep dan het vlees uit de pan en bak in het achter gebleven vet de appelblokjes lichtbruin. Haal dan de appelblokjes uit de pan. Fruit in het achtergebleven ver de ui, kerriepoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en mosterd eventjes. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Roer de ketjap en sherry erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout. Doe dan de blokjes vlees in de saus en laat het 15 – 20 minuten zachtjes sudderen. Roer dan de appelblokjes door de saus en laat deze warm worden.
Ingrediënten voor 4 personen
A00 g lamsvlees
2 appels
citroensap
1 ui
50 g boter
zout
peper
1 eetlepel kerriepoeder
0,5 theelepel gemberpoeder
0,5 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel bloem
2 dl bouillon
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels sherry
1 theelepel mosterd