Lamsvlees met auberginesaus
home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees met auberginesaus
Snijd het vlees in blokken. Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de aubergines en snijd deze in stukken. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Verhit 50 gram van de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit deze even mee. Giet er dan 4 deciliter water bij en voeg de tijm, wat peper en zout toe en breng het aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven tot het gaar is. Kook in een pan met een beetje water en zout de stukken aubergine in ongeveer 8 minuten gaar. Laat dan de stukken aubergine heel goed uitlekken. Pureer de stukken aubergine in een keukenmachine of met een roerzeef. Verhit de rest van de boter, roer de bloem erdoor en giet er beetje voor beetje de melk erdoor. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de auberginepuree en de kaas door de saus en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout en doe de saus in een schaal. Schep de gare blokken vlees met een schuimspaan uit de pan en leg de blokken vlees op de saus. Garneer met de plakjes tomaat. Lekker met krielaardappeltjes en sla. Bereidingstijd: 1.40 uur.
Ingrediënten voor 4 personen
85 g boter
500 g lamsvlees
1 ui
mespuntje tijm
zout
peper
3 aubergines
35 g bloem
½ l melk
100 g geraspte belegen kaas
2 tomaten