Lamsvlees met basilicum

home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees met basilicum

Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Snijd het lamsvlees in blokjes. Meng op een bord bloem, knoflook, wat zout en peper door elkaar en wentel hier het vlees door. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal dan het vlees even uit de pan en fruit in het bakvet de uien glazig. Giet dan de wijn erbij en doe het vlees terug in de pan. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees in ongeveer 40 minuten gaar. Snijd de basilicum fijn en roer deze door de zure room Giet al roerend wat stoofvocht door de zure room en roer dit door het vlees. Breng zonodig nog op smaak met peper en zout. Lekker met rijst en doperwten. Bereidingstijd: 1 uur.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g lamsvlees
peper
zout
1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
75 g boter
2 uien
1dl witte wijn
2 eetlepels verse basilicumblaadjes
1 bekertje zure room