Lamsvlees met macaroni

home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees met macaroni

Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi deze met peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit deze even mee. Schep er dan het citroensap, tomatenpuree, bouillon en oregano door en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar stoven. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni uitlekken op een vergiet en schep dan de macaroni door het gare vleesmengsel. Vet een ovenschaal in en schep hierin het vlees – macaronimengsel. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en zet de schaal ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot er een licht bruin korstje is ontstaan. Lekker met een salade. Bereidingstijd: 1.10 uur





Ingrediënten voor 4 personen

750 g lamsvlees
peper
zout
50 g boter
1 ui
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tomatenpuree
2 dl bouillon
1 theelepel oregano
250 g macaroni
50 g geraspte kaas