Lamsvlees uit Tunis

home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees uit Tunis

Snijd de lamslappen in blokken. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Verhit in een pan de olie en boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe dan de uien en knoflook erbij en fruit deze een paar minuten mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, een snufje kaneel, wat peper en zout toe. Laat dit alles eventjes bakken. Giet er dan zoveel water bij tot het vleesmengsel net onder staat en breng het aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes stoven. Kook in een andere pan de courgettes met een beetje water en zout 10 minuten voor. Doe de halfgare courgettes met het citroensap bij het vleesmengsel in de pan en laat alles zonder deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes stoven tot alles gaar is en het stoofvocht gedeeltelijk is ingekookt. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout en bestrooi het met peterselie. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

25 g boter
3 eetlepels olie
1 kg lamslappen
2 uien
3 teentjes knoflook
2 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
zout
peper
kaneel
750 g courgettes
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie