Roergebakken lamsvlees
home > lamsvlees-recepten > Roergebakken lamsvlees
Marineertijd 30 minuten Snijdt het vlees in dunne reepjes. Meng in een kom de sherry, ketjap, sojasaus en sesamolie door elkaar en schep hier de reepjes vlees door. Laat het vlees 30 minuten marineren. Maak de bosuitjes schoon en snijdt ze in ringetjes. Pel de knoflooktentjes en snijdt ze in dunne plakjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp deze. Schep het vlees uit de marinade, maar bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees een paar minuten. Voeg dan de marinade, bosuitjes, knoflook en gemberwortel toe en roerbak dit nog 5 minuten. Lekker met rijst en broccoli.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g lamsvlees
2 eetlepels sherry
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
5 bosuitjes
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
2cm gemberwortel