Stoofpot van lamsvlees

home > lamsvlees-recepten > Stoofpot van lamsvlees

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Pel de sjalotjes en snipper deze. Was de halve citroen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan en fruit in de achtergebleven olie de sjalotjes en peterselie eventjes. Voeg dan het vlees, citroensap, schijfjes citroen, peper, zout en 4 deciliter water toe. Breng dit alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de sperziebonen toe en laat het nog 30 minuten zachtjes stoven. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g lamslappen
500 g sperziebonen
6 sjalotjes
2 eetlepels peterselie
sap van 1 citroen
½ citroen
3 eetlepels olie
peper
zout